Geschiedenis


Hey Center Vrienden vzw
Hoe het begon

Het Hey Center was een in Brugge legendarische feestzaal/discotheek, langs de Moerkerkse Steenweg in Sint-Kruis. Schrijven dat half Brugge daar een lief vond, is licht overdreven, we vermoeden dat het ongeveer...een derde was van alle Bruggelingen.
Als die tenminste een stapje in de wereld hebben gezet tussen 1974 en 1983. Tussen beide data hebben vele duizenden er ettelijke uren gesleten.
Het unieke aan dat complex was de combinatie van feestzaal, restaurant, café en zoals we het toen heetten, "dancing".
Het was ook een broeinest van dj-talent dat later zijn weg vond naar andere discotheken, populaire discobars, presentatieklussen allerlei en zelfs tot de nationale omroep.
Bovendien werden ontelbare vriendschappen voor het leven gesloten.
Het kon dan ook niet uitblijven dat een paar jaar geleden enkele medewerkers van toen én voormalige klanten elkaar opnieuw "vonden".
Een en ander resulteerde in een reünie die bedoeld was als een eenmalig feit. Maar zoals het vaak gaat werd de vraag naar méér steeds sterker.
Nu organiseren de Hey Center Vrienden, intussen geofficialiseerd tot vzw én erkend als culturele vereniging door de stad Brugge elk jaar een reeks activiteiten.
Met als blikvanger elk jaar een fuif voor de intussen "wat oudere medemens", waar heel wat muziek uit de sixties, de seventies en de decennia weerklinkt.
Omdat vijftigers, zestigers en zeventigers ook nog eens graag dansen op muziek uit hun jeugdjaren.
Die fuif is nu uitgegroeid tot iets waar we trots op zijn, bescheiden begonnen in De Varens, verplicht verhuisd naar Daverlo omdat De Varens te klein werden voor het aantal bezoekers.
En nu, vanaf eind 2017, in het Entrepot. Waar we zo'n duizend dansende bezoekers kunnen verwelkomen.
Bij de activiteiten van de Hey Center Vrienden is het telkens een leuk terugzien van voormalige klanten en medewerkers.
Maar we zien gelukkig ook steeds méér "nieuwe" mensen op de activiteiten.
Mensen die houden van de muziek van toen en gewoon nog eens willen letterlijk hun beste (dans) beentje voorzetten.

Ook een ideetje voor jou?
image-219151-Capture.JPG